Hospice továbbképzés

Intézményünk dolgozói 2022. június 1-én és 2-án a Magyar Hospice Alapítvány által szervezett továbbképzésen vettek részt. Az ,,Egyházi és világi személyek életvégi ellátásának fejlesztése” projekt keretében megvalósult továbbképzés első napján az intézmény dolgozói az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Otthonában hallgathattak színvonalas előadásokat, melyeken többek között a hospice történetéről, jelenéről, az otthonápolás lehetőségeiről is többet megtudhattak. Újdonság volt hallani, hogy a magyar hospice ház díjmentes ellátást biztosít. Az ellátottak és a dolgozók költségének felét állami támogatásból, a másik felét adományokból próbálják fedezni. Az adományok megszerzése nem kis feladat. Ebből adódóan a hospice ház dolgozói megpróbálnak több úton is adományokhoz jutni pl. meghívásra előadásokat tartanak stb. Továbbá az önkéntes segítők is nagy segítséget jelentenek a hospice ház munkájában.

A második nap a Magyar Hospice Alapítvány házába látogattak el a Szent Erzsébet Otthon munkavállalói, ahol megtekinthették a hospice házban használatos speciális eszközöket. A hospice házban kommunikációs foglalkozásokon vettek részt, melyek a további munkájuk során is segítségükre lehetnek.

A két napos továbbképzés nagyon jól sikerült. A résztvevők nemcsak tudásban és szakmai tapasztalatokban gazdagodtak, hanem a munkavállalók közösségi összetartozása is erősödött.

Ha szeretnének többet megtudni a Magyar Hospice Alapítvány ház munkájáról, vagy adományt szeretnének juttatni, illetve meg szeretnék hívni az előadókat továbbképzési napokra, esetleg önkéntesnek szeretnének jelentkezni akkor a hospice ház honlapján juthatnak bővebb információhoz:

https://hospicehaz.hu/