Mit teszünk ellátottaink és dolgozóink védelmében?

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a körülmények következtében sajnos időszerűvé vált, hogy megvalósításra kerüljön a világjárvány negyedik hulláma elleni védekezési stratégiánk 1. üteme, ami a következő nélkülözhetetlen intézkedéseket tartalmazza:

1/ Bevezettük a látogatási és intézményelhagyási tilalmat a három COVID elleni védőoltásban nem részesült látogatók és ellátottak esetén.

2/ Dezinfekciós protokollunk részévé tettük munkavállalóink heti rendszerességű PCR alapú COVID szűrését.

3/ Liturgikus rendünkbe átemeltük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vonatkozó járványügyi intézkedéseit.

4/ Új munkavállalók esetén az alkalmazás alapfeltételévé tettük a három COVID elleni védőoltás meglétének igazolását, ellenkező esetben a munkaviszony létesítésére nincs lehetőség.

5/ Nyolc izolációs szobát jelöltünk ki és szereltünk fel egyéni dezinfekciós eszközökkel mindazon ellátottjaink számára, akik kórházi tartózkodásuk miatt fokozott fertőzésveszélynek voltak kitéve. Az ő esetükben 7 napos szobakarantént és fokozott ápolói megfigyelést alkalmazunk annak érdekében, hogy kiküszöböljük az esetleges fertőzés tovább terjedését.

6/ Légúti vagy egyéb jellemző tünet esetén azonnali PCR alapú gyorstesztelést végzünk ellátottjainkon.

7/ Megnöveltük készleteinket mindazon tárgyi eszközök tekintetében, amelyek garanciái a hatékony dezinfekciós eljárásrendünk betartásának.

8/ Új ellátott felvételét a három COVID elleni védőoltás igazolható felvételéhez kötöttük.

9/ Rendszeresen ellenőrizzük ellátottjaink ellenanyag szintjét IgG teszt alkalmazásával.