2020. januári hírlevelünk

Kedves Barátaink!

Engedjék meg, hogy beszámoljak Intézményünk, az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonának 2020. januári eseményeiről.

1) Magyar Kultúra napja 2020
Intézményünk klasszikus tematikájú zongora koncerttel ünnepelte a Magyar Kultúra napját.

Intézményünk a 2020-as évet több, lakóink komfortérzetét és biztonságos közlekedését növelő beruházással kezdte. 

Ezek közül a legfontosabbak:

2) Akadálymentesítés

Elkezdtük az apartmanok bejáratánál és a lakrészek fürdőszobai közlekedőjénél található magasított küszöbök kiszedését és a teljes akadálymentesítés céljával való átalakítását. A mellékelt képen az eltávolított küszöbök, valamint a helyén kialakított rész látható. 

3) Éjjeliszekrény-csere
Intézményünk folytatja megkezdett éjjeliszekrény-csere programját. Lakóink nagy örömmel veszik az immáron közel húsz éves szekrényállományunk lecserélését, amelyek nem csupán nagyobb rakodási teret, de ágyhoz hajtható tálcát és a kialakítása révén könnyebb tisztántartást is jelent.

4) Megújuló ágyállomány
Érzékelve a fekvő lakóink számának növekedését új ágyak beszerzése mellett is döntöttünk, amelyek fejtámlái állíthatók, így könnyítve meg étkezésüket.

Intézményünk a jelenlegi 104 fős ellátotti létszámával és közel 30 éves töretlen működésével stabil pontként jelenik meg a magyar idősgondozás területén. Férőhelyeink iránt az érdeklődés kiemelten magasnak mondható. Intézményvezetőként bízom abban, hogy szociális szolgáltatásunkat az eddigiekhez hasonló dinamizmussal tudjuk az elkövetkezendő időben tovább fejleszteni, egyúttal megőrizve saját értékrendünket. Igazodva az idősellátási igények változásaihoz, az idei évben terveink között szerepel egy önálló demensek számára kialakítottrészleg, valamint egy hospice osztály létrehozatala.
Ehhez számítunk az Önök támogatására is.
Üdvözlettel.


dr. Nagy Viktor
intézményvezető